Erősödött a forint - sokat javult a svájci frank

Enyhült az elmúlt hetekben jellemző rettegés a világ pénzpiacain, ami jót tett a forintnak és az eurónak is. A svájci frank árfolyama 220 forintig esett.
Napi Gazdaság Online, 2011. június 30. csütörtök, 07:53
Fotó:

Tegnap késő délután jelentősen erősödött a forint, estére az EUR/HUF árfolyam megközelítette a 265-ös értéket. A görög szavazás sikere után a befektetők először eladással reagáltak, később viszont megnyugodtak a kedélyek és optimista hangulat jellemezte az amerikai kereskedést. A jó hangulat ma reggel is fennmaradt, az EUR/USD 1,45 fölé emelkedett és az EUR/CHF is tartja valamivel 1,2050 fölötti szintjét.

A forint ma reggel nyolc óra előtt 265,30-on áll, a svájci frank egysége 220,1 forint. Ez jelentős javulás a tegnap reggeli 225-ös árfolyamhoz képest. A dollár 183 forintra gyengült.

Ma is nagy kilengések tarkíthatják a kereskedést az újabb görög szavazással kapcsolatos esélylatolgatás miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2011.06.30 08:22

Erősödött a forint, sokat javult a svájci frank... Meg kellene tanulni magyarul! A svájci frank éppenséggel sokat gyengült az euróhoz és így a forinthoz képest!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html