Erősödött a Richter, mélybe zuhant a Mol

Alacsony forgalom mellett változó volt a hangulat hétfőn a BÉT-en. A nyitást követően lassan vett lendületet a kereskedés, majd a délután végére a nehezen összeszedett előny maradéka is elpárolgott, az BUX-index végül 0,3 százalékos mínuszban, 27 879 pontnál zárta a napot.
NAPI Online, 2007. október 8. hétfő, 18:26
Fotó:

A vezető részvények változó teljesítményt nyújtottak. Még a legnagyobb forgalmat bonyolító Mol sem tudott 10 milliárd forintnál magasabb forgalmat elérni, ám így is jelentős, 2,68 százalékos bukást tudhat maga mögött. A papír 27 050 forintos napi minimum árán zárta a kereskedést. A részvények árfolyamának zuhanását befolyásolhatta ugyan az olajárak esése, ám a kormány által stratégiai jelentőségűnek ítélt olajvállalat felvásárlását meggátló Lex Mol hétfőre esedékes szavazásra bocsátása is hozzájárulhatott óriási eséshez.

A nap nyertese egyértelműen a Richter volt, a gyógyszeripari cég részvényeiért 2,65 százalékos erősödés után egyenként 39 000 forintot kértek. A szektortárs Egis részvényei nem mutattak jelentős forgalmat és elmozdulást, a papírok árfolyama továbbra sem tudta átlépni a 23 000 forintos felső küszöböt, mindössze 0,04 százalékot emelkedett a pénteki záróárhoz képest.

Az OTP részvényeinek árfolyama 0,11 százalékkal mozdult el pozitív irányba, 9490 forintnál zárta a kereskedést az összesen 3,7 milliárd forintos forgalmat bonyolító részvény. A Magyar Telekom 0,96 százalékos nyereséget mondhat magáénak és 944 forinton fejezte be a hétfői kereskedést.

A kisebb papírok közül a TVK jelentős, 8230 forintos kiugrása után 8190 forinton zárt, a nap végére mindössze 0,24 százalékot megtartva a napközbeni nyereségéből. Jól szerepelt a Fotex és a Synergon, előbbi 1,8 százalékkal 1029 forintra, utóbbi 1,1 százalékkal 1889 forintra hízott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK