A babonás befektetők úgy látszik hanyagolták a kereskedést péntek tizenharmadikán, az összesített forgalom alig haladta meg a 12 milliárd forintot. Ennek több mint felét, mintegy 6,85 milliárd forintot az OTP részvényeire született kötések tettek ki.

A vezető papírok közül is csupán a bankpapír végzett pluszban. Alig 0,2 százalékos növekménye 6250 forintos záróértéket jelentett, úgy, hogy a részvény 6190 forintos napi mélypontjáról küzdötte vissza magát a kedvező amerikai adatra a pozitív tartományba a kereskedés végén.

A blue chipek mezőnyében a legjelentősebb, 0,73 százalékos visszaesést a Richter szenvedte el, amely így 36 500 forinton végzett.

Szektortársa, az Egis viszont igen hektikus kereskedésben 0,1 százalékkal kereken 20 000 forintra drágult, elhanyagolható, alig 49 millió forintos forgalomban.

A Mol a BUX elmozdulásának megfelelő 0,13 százalékkal ellenben 23 060 forintra rontott, ám oda 260 forinttal feljebb lévő napi maximumáról rántották vissza a zárásban.

A Telekom ennél nagyobb, közel 0,4 százalékos mértékben gyengült 540 forintra.

A kisebb cégek papírjai közül érzékelhető forgalommal a Hybridbox drágult 8,7 százalékkal érdemi hír nélkül. A Freesoftra egy nagy, tizenkétezer darabos kötés született 1889 forinton, ám ez is elég volt, hogy a papír 22,67 milliós forgalmával felkerüljön a kereskedettebbek listájára.

A Nutex - kisebb kötések segítségével - 8,5 százalékkal 205 forintra drágult azt követően, hogy a cég közlése szerint kanadai leányvállalatának áprilisi megrendelései meghaladták az 500 000 kanadai dollárt.
A BUX 0,1 százalékos veszteséggel 23 337,50 ponton zárta a pénteki kereskedést.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!