Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 105 forinttal, 0,51 százalékkal 20 605 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 1,10 százalékkal 8300 forintra nőtt, forgalmuk 23,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 486 forintra emelkedett, forgalma 319,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 103 forinttal, 1,63 százalékkal 6433 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kereskedést főként az a szerdai hír befolyásolta, amely szerint a francia Groupama-csoport a tulajdonában lévő OTP-részvények közül 8 millió 260 ezret elad intézményi befektetőknek - mondta  Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1-en. Csütörtökön jelentős mennyiségű, 2 millió 878 ezer OTP-részvény cserélt gazdát, a kereskedés első óráiban az eladói nyomás miatt 8044 forintig csökkent a bankpapír árfolyama, de végül 8300 forinton fejezte be a kereskedést.

A Mol kapcsán fontos hír, hogy az igazgatótanács javaslata szerint a részvény névértékét nyolccal osztanák, az így kialakuló alacsonyabb árfolyam miatt a papír elérhetőbbé válna a befektetők számára. A Richter és a Magyar Telekom elsősorban a kedvező nemzetközi hangulathoz igazodva szintén erősödött - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!