Erősödött Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 270,84 pontos, 0,72 százalékos emelkedéssel, 37 736,10 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,8 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. szeptember 5. kedd, 18:10
Fotó: Napi.hu

A Mol 180 forinttal, 0,77 százalékkal, 23 575 forintra erősödött, 927,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,17 százalékkal, 10 375 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal, 484 forintra emelkedett, forgalma 149,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,38 százalékkal, 6590 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

Bár az összes vezető részvény árfolyama emelkedett, az OTP teljesítményének köszönhetően tudott a BUX pluszban zárni - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője.

Az elemző szerint a nagy papírok árfolyamát tekintve a nap első felében kisebb hullámzással tarkított eseménytelen kereskedés zajlott, délután érkeztek meg a vevők a magyar piacra. A BÉT-en a forgalom átlag alatti volt.

A magyar piac jól teljesített a nemzetközi piacokhoz képest - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en.

Az elemző szerint történelmi pillanatnak tekinthető, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden negatív értéktartományban, mínusz 0,02 százalékos hozamon adott el 15 milliárd névértékű diszkont kincstárjegyet. Ugyanis mindez azt jelenti, hogy aki most kölcsön ad a magyar államnak 3 hónapra, az kevesebb pénzt fog visszakapni, ezzel Magyarország felzárkózott az európai trendekhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK