Erősödött Budapest - Tízéves csúcson az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,61 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 36 041,13 ponton zárt szerdán. Az OTP tízéves csúcsot ért el. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. augusztus 2. szerda, 18:06
Fotó: Napi.hu

A nemzetközi tőzsdék picit elfáradtak, miután az amerikai munkaerőpiaci adatok kicsit rosszabbak lettek a vártnál, mind az amerikai, mind a nyugat-európai tőzsdék estek - mondta Debreczeni Csaba, az MKB Bank tőkepiaci elemzője az M1-en.

A fejlődő piacokat azonban ez nem igazán érintette, a BUX index is emelkedni tudott - tette hozzá.

Az OTP új tízéves csúcsot ért el - emelte ki az elemző. A nap folyamán 9750 forinton is kötöttek üzletet a bankpapírra.

Szerinte az ilyen szintek elérését figyelik és szeretik a befektetők, főként a rövid távú spekulánsok. Általában ezek áttörését követően még emelkedik valamennyit az árfolyam. Ebből kiindulva, a fundamentumokat nem nézve, az OTP esetében még lehet pár százalékos drágulás - mondta.

A Mol 45 forinttal, 0,20 százalékkal 22 300 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 112 forinttal, 1,17 százalékkal 9692 forintra, új tízéves csúcsra emelkedett, forgalmuk 7,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 466 forintot ért, forgalma 215,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,92 százalékkal 6600 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK