A befektetők derűlátását elsősorban az orosz-ukrán tűzszüneti megállapodás erősítette. Tokió azért zárt mínuszban, mert a befektetők nyereséget realizáltak az elmúlt napokban dráguló részvények esetében.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,4 százalékkal, 17 913,36 pontra gyengült, a hetet így is 1,5 százalékos emelkedéssel zárta. A Nikkei csütörtökön 17 979,72 ponton fejezte be a napot, ami 2007 júliusa óta a legmagasabb záróérték.

A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő Topix index a csütörtökivel megegyező szinten, 1449 ponton zárt pénteken.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,82 százalék, az ausztrál 2,33 százalék, a tajvani 0,35 százalék pluszban fejezte be a napot.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,90 százalék, a sanghaji börze 1,62 százalék emelkedést jelzett a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!