Erősödtek a vezető ázsiai mutatók

Emelkedéssel fejezték be a napot a vezető ázsiai tőzsdemutatók kedden, és a még nyitva tartó börzék irányadó indexei is növekedést jeleznek.
MTI, 2016. október 4. kedd, 08:42
Fotó: MTI/EPA

Kedden trendbefolyásoló volt a dollárerősödés, ami drágította a térség exportálóinak részvényeit. Erősödtek a banki részvények is a múlt heti jelentős gyengülés után, amit a Deutsche Bank kapcsán kialakult bizalomvesztés okozott.

Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 0,83 százalékkal, 16 735,65 pontra erősödött. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 0,71 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,10 százalékkal, a tajpeji 0,58 százalékkal, a szöuli tőzsde pedig 0,49 százalékkal erősödött.

A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány börzén a térségben, így például Hongkong 0,16 százalékos pluszban állt. A sanghaji tőzsde zárva volt.

Tokiói tőzsdezáráskor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 23 cent (0,45 százalék) csökkenéssel 50,66 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK