Erősödtek az ázsiai indexek

Péntek reggelre Ázsiában többnyire erősödtek a fontosabb tőzsdei indexek. Csak az ausztrál és a kínai részvénypiacokon volt gyengülés az ausztrál bányaipari cégek gyenge teljesítménye és néhány kedvezőtlen kínai gazdasági adat miatt.
MTI-Eco, 2014. május 9. péntek, 09:07
Fotó: Reuters

Tokióban a japán Nikkei-225 index 0,25 százalékos, 35,81 pontos emelkedéssel 14 199 ponton zárt. Pénteken vállalati negyedéves jelentések miatt erősödtek a japán részvényárfolyamok, de a Nikkei heti szinten 1,8 százalékkal csökkent.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,31 százalékkal, 5,95 ponttal emelkedett és 1956 pontra változott, ezen a héten 0,2 százalékot gyengült. A dél-koreai központi bank pénteki kamatdöntő ülésén változatlanul 2,5 százalékon hagyta az alapkamatot.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX-200 index 0,29 százalékos, 15,97 pontos gyengüléssel 5460 ponton fejezte be a napot, ezen a héten csupán 0,1 százalékot tudott erősödni. Pénteken a bányaipari vállalatok részvényárfolyamai csökkentek és magukkal húzták az ausztrál részvénypiacot is.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai piacok vegyesen álltak. A sanghaji tőzsde 0,32 százalékkal gyengült, a hongkongi 0,02 százalékkal erősödött reggelre.

Áprilisban az éves kínai infláció csak 1,8 százalék volt, az elemzők 2 százalékra számítottak, havi alapon pedig 0,3 százalékos deflációt mértek. Ezzel párhuzamosan az ipari termelői árak is csökkentek, 2 százalékkal mérséklődtek áprilisban a márciusi 2,3 százalékos csökkenés után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK