Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szakértők szerint a piacok elsősorban azokra a várakozásokra reagáltak, hogy az Európai Központi Bank (EKB) szélesebb körű gazdaságélénkítő intézkedéseket jelenthet be napközben. Erősítette a befektetők vásárlási kedvét az is, hogy szerdán egy százalékot meghaladó pluszban zártak a New York-i tőzsdemutatók.

Csütörtökön Tokióban a Nikkei-225 index 1,44 százalék emelkedéssel 18 763,50 ponton, 11 havi csúcson fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,48 százalékkal erősödött.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 1,20 százalékkal, a szöuli 1,42 százalékkal, a tajvani börze irányadó indexe pedig 1,21 százalékkal erősödött.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,70 százalékos pluszban, a sanghaji börze irányadó mutatója viszont 0,04 százalékos mínuszban állt.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 5 cent emelkedéssel 53,05 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!