Erősödtek az indexek Nyugat-Európában

A londoni FTSE-100 0,76 százalék, a frankfurti DAX-30 1,24 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 1,32 százalék emelkedéssel fejezte be a napot.
MTI-Eco, 2016. október 18. kedd, 18:05
Fotó: Napi.hu

Elemzők szerint az európai börzék követték a délelőtti ázsiai és az előző napi amerikai tőzsdefolyamatokat. Trendbefolyásoló volt a kőolaj- és a nyersanyagárak emelkedése, ami drágította a tőzsdemutatókban nagy súllyal bíró energiaipari és bányaipari cégek részvényeit.

Javította a befektetők kedélyét az is, hogy a vártnál jobban alakult sok amerikai cég negyedéves eredménye a kedden ismertetett adatok szerint.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,42 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 1,35 százalékkal erősödött kedden.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 3 cent csökkenéssel, 51,49 dolláron állt. Ugyanekkor New Yorkban a DJIA tőzsdemutató 0,48 százalék, a Nasdaq 1,01 százalék, az S&P mutató pedig 0,68 százalék erősödést jelzett a hétfői záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK