Igaz, az eurózóna adósságválsága és az Egyesült Államok államadóssága miatti aggodalom határt szabott a kockázatvállalási kedvnek.

A technológiai szektorból érkező pozitív jelek miatt az európai chipgyártók - az Infineon, az ARM Holdings, az STMicroelectronics és az ASML - mind 4-7 százalék körüli mértékben erősödtek.

Az európai autógyártókat - köztük a BMW-t és a Daimlert - is felfelé húzták a Fiat és a Peugeot-Citroen gyorsjelentését követően.

A londoni FTSE 100 2,1, a frankfurti DAX közel 3, míg a párizsi CAC-40 2,5 százalékkal zárt a keddinél magasabban.

Amerikában folytatódott a tech-cégek vezette rally, amit megtámogatott az ingatlanszektor élénküléséről beszámoló jelentés.

A DJIA komponensek közül a legjelentősebb 6,3 százalékos ugrással az Intel kedveskedett részvényeseinek gyorsjelentését követően.

Az egész szektor fellendülése 1,9 százalékkal húzta fel az Apple papírjait is mai gyorsjelentése előtt.

Erősödött a Dell és a Hewlett-Packard is, az IBM azonban hiába múlta felül a várakozásokat, 1 százalékot esett.

Az AT&T hosszú távú kilátásainak romlását vélték kiolvasni a befektetők a cég gyorsjelentéséből, amely így 1,9 százalékos eséssel nyitott.

Esett a rekordprofitról, ám árbevétel-csökkenésről beszámoló Wells Fargo is.

Az arany feltartóztathatatlanul drágult - elsősorban az inflációs várakozások miatt -, maga mögött hagyva az unciánkénti 1500 dolláros szintet is, ám a kereslet élénkülésére számító piaci hangulatban az olaj jegyzése is feljebb került, a Brent hordónként 123,4 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!