New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,6 százalék, az S&P-500 index 0,8 százalék, a Nasdaq Composite index 0,9 százalék emelkedést mutatott.

Az amerikai tőzsdéken az előző pénteki, majd a múlt hét hétfői nagy árfolyamesés után a hét többi napján szokatlanul szélsőséges ingadozással folyt a kereskedés, ami kedden erős pozitív, míg szerdán mérsékelten negatív, csütörtökön erősen negatív záráshoz, majd pénteken ismét tekintélyes nyereséghez vezetett. A DJIA index a hét három napján is ezer pontot meghaladó mértékben ingadozott és két napján végzett több mint 300 pont nyereséggel.

A DJIA, S&P és Nasdaq Composite indexek mind öt százalékot meghaladó eséssel fejezték be a múlt hetet, ami 2016 januárja óta a legnagyobb heti veszteségük volt - azt követően, hogy rekordot rekordra halmoztak januárban. A DJIA és az S&P két százalékkal, a Nasdaq fél százalékkal áll év eleji értéke alatt. Tizenkét havi távlatban azonban a DJIA és a Nasdaq indexek még közel húsz százalék, az S&P index pedig tizenhárom százalék nyereséget hordoznak.

Az olaj ára emelkedett hétfőn, visszaszerezve elmúlt heti veszteségének egy töredékét. A WTI 1,20 százalékkal hordónként 59,91 dollárra, a Brent 0,99 százalékkal 63,41 dollárra emelkedett a globális kereskedésben az amerikai tőzsdék nyitásakor. Az olajárat a múlt héten az amerikai olajtermelés minden várakozást felülmúló növekedése gyengítette, hétfőn pedig az OPEC keresletnövekedésről tett előrejelzése emelte meg.

A dollár árfolyama alig változott, miután 15 hónapja a legnagyobb nyereséggel zárta az elmúlt hetet. A dollár a főbb devizák kosarával szemben másfél százalékkal erősödött a múlt héten. Az eurót az amerikai piacok hétfői nyitásakor 0,02 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2248 dolláron.

Az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,52 százalékkal unciánként 1322,30 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!