Ebben elsősorban a Mol volt a ludas, az olajrészvény ugyanis szinte egész nap nehezékként viselkedett a négy vezető papír közül. Piaci pletykák szerint a Dana Gas tulajdonosa adja el részvényeit, ami önmagában is generálhatja, hogy sokan szabadulnának a részvénytől. Amennyiben ugyanis igaz a hír az jó sokáig nyomás alatt tarthatja majd a részvény árfolyamát, hiszen még a csütörtöki megnövekedett forgalom mellett is jó pár hétig is eltarthat mire jelentősebb mennyiségű részvénytől megszabadul egy 3 százaléknyi Mol-pakettel rendelkező tulajdonos. Mindenestre csütörtökön az olaj árának drágulása ellenére több mint 2 százalékot esett a Mol, és végül 16 660 forinton zárt.

Az elmúlt napok nagy vesztese az OTP azonban erőteljesen kezdett és napközben 4700 forint környékén 2 százalékos pluszban is forgott a részvény. Itt azonban elfogyott a lendület és a nap végére csupán 1,1 százalékos pluszt tudott megtartani a részvény. A 4650 forintos záró ár azonban azt jelentette, hogy egyelőre a nagyobb esést elkerülte a részvény.

A csökkenő hozamokkal megtámogatott Magyar Telekom is igyekezett felfelé, azonban eléggé erőtlen volt a kisérlet, úgy látszik a befektetők számára a részvényenkénti 50 forintos osztalék nem elég vonzó ahhoz, hogy feledtetni tudja a cég kedvezőtlen jövőbeli kilátásait. A nap végére pedig kifejezetten csúnya lett a Telekomcég mozgása, a részvény ugyanis 1,7 százalékos mínuszban 396 forintos napi mélypontján zárt.

A Richter 0,7 százalékkal esett, ami azért nem jó jel, mert a CECE index átsúlyozásában jól járt ez a részvény, ami elméletileg nagyobb érdeklődést kellett volna, hogy jelentsen. Ez elmaradt és végül 0,7 százalékkal 33 700 forintra csökkent a részvény értéke. A BUX így 0,6 százalékkal 18 354 pontra esett vissza csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!