Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető részvények vegyesen változtak, a legnagyobb mértékben, 2,29 százalékkal a Mol gyengült, amely 16 890 forinton zárt pénteken, heti forgalma megközelítette a 8,26 milliárd forintot.

Az OTP szintén gyengült, 1,85 százalékkal, pénteken 7339 forinton zárt, heti forgalma mintegy 19,5 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama viszont 0,35 százalékkal, 5800 forintra nőtt egy hét alatt, heti forgalma közel 5,3 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama nem változott, 450 forint maradt, a papír heti forgalma több mint 2 milliárd forint volt.

Hétfőn 0,98 százalékkal csökkent a BUX, közepes forgalom mellett. Korrigált a piac a pénteki nap "lereagálásaként", amikor negatívban zárt az amerikai tőzsde, valamint a hétfőn ugyancsak negatívban záró ázsiai indexek is az eladói nyomást növelték.

Kedden folytatódott a hét elején kezdődött részvénypiaci korrekció, a befektetők világszerte óvatosabbá váltak amiatt, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed következő döntéséig alig egy hét van hátra, a részvényesek igyekeznek profitot realizálni, visszavesznek a kockázatosabb befektetésekből. A BUX 1,21 százalékkal csökkent.

Szerdán jellemzően pozitív tartományban tartózkodtak a nemzetközi tőzsdei indexek, és Magyarországon is többnyire emelkedtek a részvények árfolyamai, a BUX 0,96 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést.

Csütörtökön alacsony forgalom mellett, eseménytelen volt a kereskedés a magyar tőzsdén, a napot az iránykeresés jellemezte. A BUX végül kis pluszban tudott zárni, a hazai vezető papírok közül a Richter volt a nyertes, a Mol viszont esett.

Pénteken 0,21 százalékot csökkent a BUX, viszont a nap nyertese a Magyar Telekom volt. A társaság bejelentette, hogy 12 milliárd forint európai uniós forrást nyert el vezetékes szélessávú hálózat fejlesztésére, ez a hír járult hozzá a részvény erősödéséhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!