A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX index 0,1 százalék veszteséggel, a londoni FTSE-100 index százalékban alig mérhető néhány pont gyengüléssel, a párizsi CAC-40 index pedig néhány pont erősödéssel kezdheti a keddi kereskedést.

Hétfőn az európai tőzsdék nagy nyereséggel zártak. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,86 százalékkal, a Stoxx600 index 0,90 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,64 százalékkal erősödött. Londonban 1,25 százalék nyereséget ért el az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,20 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,44 százalékkal emelkedett. Madridban 1,04 százalékkal, Milánóban 1,91 százalékkal fejezte be magasabban a tőzsdeindex a hétfői kereskedést.

QP | Quality Placement

A nap legnagyobb nyertesei közé az autóipari részvények zárkóztak fel. Hírügynökségi jelentések szerint az eladások visszaesése miatt Kína csökkenteni készül az autókra kivetett forgalmi adót. Szeptemberben 11,6 százalékkal, hét éve a legnagyobb mértékben csökkentek az autóeladások Kínában. A Volkswagen részvénye a kereskedés végén több mint négy százalék nyereségben állt, a Daimler közel két százalékkal erősödött, bár napközben öt százalék felett is járt a nyeresége. A BMW közel három százalékkal, a Renault és a Peugeot közel két százalékkal erősödött.

Nagy árfolyamnyereséget értek el a banki papírok is a hétfői kereskedésben kedvező negyedéves eredménybeszámolóknak köszönhetően. A HSBC és a Banco Bpm öt százalékkal erősödött.

Az euró kedden kissé felfelé korrigálta hétfői gyengülését. Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben a globális kereskedelemben 1,1377 dolláron.

Az arany ára szintén felfelé korrigálta a hétfői csökkenést, a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,04 százalékkal unciánként 1228,10 dollárra emelkedett.

Az olajár vegyesen alakult kedden. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a WTI ára 0,18 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 67,16 dolláron, a Brent pedig 0,12 százalékkal 77,28 dollárra csökkent.Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!