Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A képviselőház jóváhagyása volt a nagyobb falat, a szenátusban - szakértők szerint - simán átmegy majd a javaslat a ma déli (magyar idő szerint 18 óra) szavazáson.

A ma éjszakai voksolás idején érződött egyfajta pozitív várakozás - ez euró/svájci frank árfolyama a délutáni 1,102-es pánikmélypontról lassan 1,12-ig kúszott föl, vagyis forintban kifejezve 244-ről 240-ig jött le éjjel az alpesi árfolyama. A határidős részvényindexek is megkönnyebbülést jeleztek, az S&P Future az index 200 napos mozgóátlagának megfelelő szint fölé kapaszkodott és 1285 ponton tetőzött egy órakor.

Reggelre azonban elpárolgott az optimizmus, az euró/svájci frank 1,1120 környékére esett vissza, ami a kissé, 268,50-re gyengülő forintárfolyam mellett 241,50 forintos svájci frankot jelent.

A dollár megítélése nem változott jelentősen: az euró /dollár 1,4235, egy dollár ma reggel is 189 forint.

A részvényindexek lekanyarodtak, a határidős S&P 1275 ponton áll. Az arany is drágult, a tegnap estihez képest 4,8 dollárral 1626 dollárra emelkedett a benchmark 2011 decemberi lejárat árfolyama. Ez 9900 forintos grammonkénti árfolyamot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!