A Richter közölte, hogy az FDA engedélyezte a Cariprazine kapszulák forgalmazását az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok és a skizofrénia kezelésére felnőtt betegeknél. Az engedélyt az FDA azt követően adta meg, hogy korábban határidő hosszabbítást kért a bírálati eljárás lefolytatására - írja a Portfolio.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a FDA döntésével kapcsolatban kiemelte, a kutatási tevékenységük jelentős eredménye ez a forgalomba hozatali engedély. Annak ellenére, hogy a piacon számos készítmény van már jelen ezen betegségek kezelésére, még mindig létezik kielégítetlen terápiás igény.

ARichternél elmondták, mindez ipartörténeti jelentőséggel bír, hiszen az első olyan magyar fejlesztésű gyógyszer, mely forgalomba hozatali engedélyt kap az Egyesült Államokban.

A Richter továbbra sem ad még forgalmi előrejelzést a készítményre, mely a nagykereskedelmi forgalomban 2016 első negyedévében válik majd elérhetővé. A Cariprazine vényköteles készítmény lesz, melynek napi egyszeri adagolására kapta meg a Richter és fejlesztő partnere az engedélyt.

A termék 2027-ig élvez szabadalmi védettséget (meghosszabbítás nélkül). A Richterhez még az idei évben mérföldkő bevétel érkezhet, ennek nagyságára azonban most sem adtak előrejelzést. A Cariprazine piaci bevezetése a Richter idei évi költségeit nem befolyásolja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!