Erre figyel a piac a választások után

Hétfőn délelőtt ipari termelői árak és a Sentix index érkezik Európából, az USA-ban ipari megrendelési és lakáspiaci adatokat publikálnak.
Egerszalóki Tímea, 2010. október 1. péntek, 16:12
Fotó:

Az EU Sentix befektetői bizalom indexét délelőtt 10:30-kor publikálják, a szeptemberi mutató 7.60 ponton állt.

Az Eurostat 11:00-kor publikálja az ipari termelői árak augusztusi alakulásáról szóló tájékoztatót. Júliusban 0,2 százalékos volt a bővülés az előző hónaphoz képest, míg éves szinten 0,4 százalékos az emelkedés.

A tengerentúlon két fontos mutatót publikálnak. Az ipari megrendelések állománya a júliusi 0,1 százalékos bővülés után augusztusban 0,3 százalékkal esett vissza a Bloomberg elemzői szerint.

A folyamatban lévő lakáseladások száma júliusban 5,2 százalékkal haladta meg az előző havit. Az elemzők várakozásai szerint augusztusban 3,5 százalékra lassul a növekedési ütem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK