Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős jegyzések azt vetítik előre, hogy a londoni FTSE-100 4 ponttal, a frankfurti DAX 55 ponttal, a párizsi CAC-40 pedig 20 ponttal emelkedik a nyitásban - írta az MTI.

A tőzsdéken optimizmus uralkodott el, miután több amerikai technológiai óriáscég a várakozásokat meghaladóan jó negyedéves eredményekről számolt be és az Európai Központi Bank nem szigorította meg agresszíven monetáris politikáját.

A befektetők a vállalati eredmény-beszámolókra figyelnek és a délután esedékes amerikai GDP-adatokat várják.

Csütörtökön erősödéssel zártak a vezető európai értéktőzsdék. A DAX 1,39 százalékkal, az FTSE-100 0,53 százalékkal, a CAC-40 pedig 1,50 százalékkal emelkedett. Az euróövezeti EuroStoxx50 1,35 százalékkal ment föl.

A főbb ázsiai piacokon erősödtek a jegyzések.

A tokiói Nikkei-225 1,10 százalékkal emelkedett a kereskedés utolsó harmadában, a dollár erősödése a jen ellenében felhajtotta a vezető japán exportcégek, elsősorban az autógyárak és a technológiai vállalatok árfolyamát.

A koreai Kospi 0,6 százalékkal emelkedett.

Kínában tart az "új korszakot" meghirdető pártkongresszust követő bizakodó hangulat. A Shanghai Composite Index 0,2 százalékkal, a vezető papírok árfolyamát követő CSI300 mutató pedig 0,4 százalékkal ment föl. A hongkongi Hang Seng 0,84 9 ponttal emelkedett a kereskedés félidejében.

Az olajpiacon nőttek az árak, miután a szaúd-arábiai trónörökös megerősítette: a királyság támogatja, hogy az OPEC, Oroszország és néhány más nagy exportőr kiterjessze a termeléscsökkentési megállapodást, amelynek keretében márciusig napi 1,8 millió hordóval fogják vissza termelésüket.

A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent hordójának ára megközelítette a 60 dolláros lélektani határt, a jegyzés péntek kora reggelig 10 centtel 59,40 dollárra, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) fajta ára pedig 2 centtel 52,64 dollárra ment föl.

Az euró péntek reggelig 1,1643 dollárra gyengült.

Az arany jegyzése nem változott. A fém unciája (31,104 gramm) péntek reggel 1266,81 dolláron forgott az azonnali piacon.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!