Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Fed kamatdöntő ülésének hátszeleként a júliusi 1 százalékos növekedési várakozásokkal szemben már 2,9 százalékos harmadik negyedéves GDP bővülés prognózis szolgálhat. Az ülésen biztosan szóba kerül az 1,45 milliárd dollárnyi bajba jutott jelzálogoklevelek felvásárlása, illetve a program 2010-re történő kiterjesztésének lehetősége - írja a Bloomberg. Ben Bernanke és társai minden bizonnyal hűteni próbálja majd a befektetők azon várakozását, miszerint még az év végéig emelni kezdenék a kamatot. Érvelésükben a gazdasági kilábalás veszélyeztetésének kockázatát említhetik, míg a kamatdöntés indoklásában megismételhetik a múlt havi utalást az fogyasztói kiadásokat kordában tartó emelkedő munkanélküliségre, illetve döcögős hitelezésre. A Fed tavaly december óta tartja az irányadó kamatlábat a rekordalacsony 0-0,25 százalék között, a jegybank fő eszközévé azóta az eszközvásárlások léptek elő. Mindenesetre az inflációra vonatkozó előrejelzésben fenntarthatják a továbbra is nyomott szintet prognosztizáló véleményüket. A Fednek óvatosan kell egyensúlyoznia, hogy egyrészt hangsúlyozza a gazdasági helyzet javulását, de egyúttal megtámassza a piacot és elősegítse a tartós talpraállást - véli Wan-Chong Kung, a U.S. Bancorp FAF Advisors alapkezelője. A talpraállás jelei mutatkoznak a lakáspiac stabilizálódásában, az export felpörgésében, a kiskereskedelmi forgalom bővülésében, illetve az ipari termelésben - szögezte le Mark Getler, a New York University közgazdász professzora. Hozzátette, ugyan a gazdaság már túl van a nehezén, de a kilábalás még nagyon korai szakaszánál jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!