Erre senki sem számított - szélsőségesen reagáltak a piacok az adatra

Szélsőséges ingadozással reagáltak a piacok a vártnál jobb amerikai foglalkoztatási adatra. Az euró/dollár előbb zuhant, majd emelkedett, a svájci frank gyengülésnek indult, a részvénypiac elszállt.
NAPI, 2011. május 6. péntek, 14:40
Fotó: Napi.hu

Előbb 1,4480-ig esett, majd 1,4520-ig erősödött az eurusd a vártnál jobb amerikai foglalkoztatottsági adatra. Jelenleg ismét a dollár erősödésre játszók állnak nyerésre, 1,4494-en jegyzik a devizapárt. A tőzsdék jelentős emelkedéssel reagáltak, az S&P Future 1338-ról 1346-ra ugrott fel.

A BUX is pluszba lendült, az OTP 6270, a Mol 23600 forintra emelkedett percek alatt az adat közzététele után.

 

A kockázatvállalási hajlandóság erősödésében bízva kiszálltak a befektetők a svájci frankból, az eurchf 1,2660-ról 1,2728-ra ugrott, ezzel párhuzamosan a svájci frank egysége 209,40-ről 208,2 forintra olcsóbbodott.

A piaci szereplők inkább rossz számokra számítottak a héten megjelent heti munkanélküliségi adatok fényében, így a jó adat meglepetést keltett a befektetők körében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK