Erre számíthat Budapest

Az árfolyamok elemelkedésére számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 22. szerda, 08:40
Fotó: Shutterstock

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír elemzője azt mondta, hogy összességében pozitív a nemzetközi hangulat, így a magyar piacon is az árfolyamok emelkedésével lehet számolni. Megjegyezte, hogy fontosabb makrogazdasági adat szerdán nem várható, a tőzsdezárás után kerül nyilvánosságra ugyan az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed jegyzőkönyve, ez inkább az általános hangulatra, illetve a csütörtöki kereskedésre lehet hatással.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerdai kommentárjában azt írta, a keddi kereskedésben folytatódott a néhány napja tartó pozitív korrekció a hazai részvénypiacon is, és a nemzetközi befektetői hangulat továbbra is pozitív, így emelkedésre számítanak a BÉT-en.

Varga Zoltán szerint a vezető részvények közül érdemes kiemelni a Richtert, amely lendületesen emelkedett az elmúlt hetekben, és további pozitív irányú mozgás jöhet a gyógyszerpapír piacán. Az OTP jelentős árfolyamcsökkenésen van túl, azonban most pozitív jeleket lehet látni a piacán.

Kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,77 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 39 554,05 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 11 forinttal, 0,34 százalékkal 3221 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 105 forinttal, 1,05 százalékkal 10 085 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 273,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 13 forinttal, 0,19 százalékkal 7003 forintra nőtt, a részvények forgalma 984,9 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4067,49 ponton zárt kedden, ez 11,81 pontos, 0,29 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK