Az Alcoa a második negyedévre a várakozásoknak megfelelő eredményről jelentett, így részvényei több mint 5 százalékkal ugrottak a hétfő este - írja a MarketWatch. A vállalat eredménye 135 millió dollár lett, az egy részvényre eső nyereség pedig 9 cent szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 140 millió dollárral, illetve 10 centes részvényenkénti nyereséggel. Az egyszeri tételekkel kiigazított eredmény a második negyedévben 15 cent volt részvényenként a tavalyi hasonló időszaki 19 cent után.

Az árbevétel elérte az 5,3 milliárd dollárt, ami 10 százalékos esést jelent az egy évvel korábbi időszakhoz képest, melynek oka az alacsonyabb alumíniumárak és az eszközvásárlások hatása.

A FactSet által megkérdezett elemzők 9 centes részvényenkénti nyereségre számítottak 5,2 milliárd dolláros árbevétel mellett. A vállalat közlése szerint eszközértékesítésekből 1,2 milliárd dolláros bevételre számít ebben az évben, ebből már 815 millió már befolyt.

A befektetők nagy jelentőséget tulajdonítanak az Alcoa gyorsjelentésének, mert a cég globális szereplőként átfogó képet adhat a gazdasági aktivitásról és korábban úgy vélték, a gyorsjelentés előrejelezi a részvénypiacok mozgását is.

A Wall Street vezető indexei hétfőn egyébként nyereségben zártak: a Dow 0,4, az S&P-500 0,3, a Nasdaq 0,6 százalékot erősödött a nap végére. Az arany unciánkénti jegyzése 1355,80 dollárra esett, ami 0,2 százalékos csökkenést jelez. A WTI hordónkénti jegyzése közel 2 százalékos esést követően 44,51 dollárnál járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!