Az olajipari cég esetében azzal indokolja a leminősítést a bank, hogy a részvényárfolyam már meghaladta a célárat, ráadásul a november végére várt a gázüzletággal kapcsolatos Európai Bizottság döntés is jelentős kockázatokat hordoz. A Magyar Telekomnál is a célár elérése vezetett a leminősítéshez, a távközlési cégnél a forintpiaci fejlemények hathatnak negatívan a részvényre. A kedvenc papírok között azonban továbbra is dominálnak a magyar részvények, a Synergon mellett a BorsodChem és a Pannonplast is befért a top-pickek közé. Jó vételnek tartják viszont a Pannonplastot, ezért a műanyaggyár részvényit vásárlásra ajánlják.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!