Erste: vége a bankegyesítésnek

Lezárult a Postabank és az Erste Bank összeolvadása, miután az Erste a mai közgyűlésen elfogadta az egyesülő pénzintézetek záró és az új Erste Bank Hungary vagyonmérlegét- és leltárát - értesült a NAPI Online.
Nagy László Nándor, 2004. november 26. péntek, 11:20
Fotó:

Az augusztus 31-i fordulónappal készített adatok szerint az Erstébe beolvadó Postabank 464,862 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett 1,8 milliárdos mérleg szerinti eredménnyel zárt, az Erste Bank augusztus 31-vel 529,095 milliárd forintos mérlegfőösszeget, és 3,8 miliárdos mérleg szerinti eredményt könyvelt el. Az egyesített bank mérlegfőösszege így 992,955 milliárd forint, saját tőkéje 56,628 milliárd, jegyzett tőkéje pedig 39,4 milliárd forint lett. A mérlegfőösszeg alapján így az Erste a hatodik legnagyobb magyarországi bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK