A DTZ által 2009 decemberében 84 millió euróra becsült Wertheim projektet nettó 89 millió euróért értékesítette a társaság, amelyet a beruházás lezárásakor egy további 30 milliós kifizetés követ - derül ki a közleményből.


A tranzakcióra több részletben kerül sor, az első, 67 milliós befizetés már megtörtént, amelyet a társaság maradéktalanul a projekt banki hitelének kiegyenlítésére fordított.

A második kifizetés február folyamán esedékes, a harmadik, halasztott részlet az Orco által felvállalt fejlesztési kockázatok fedezetét szolgálja.

A legutolsó részlet megfizetésére a beruházás lezárultával kerül majd sor.


A tavaly november közepén bejelentett, 400-450 millió eurós Wertheim projektet az Orco a német High Gain House Investmentsszel közösen fejleszti. Az Orco részesedése ebből az értékesítési ár alapján 25-30 százalékos.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!