BUX
37954

Értékesítette berlini ingatlanát az Orco

Hétfőn lezárta a z Orco többségi tulajdonában lévő leányvállalata, az Orco Germany Gmbh a leipziger platzi ingatlan értékesítését - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

NAPI, 2011. február 1. kedd, 13:07

A DTZ által 2009 decemberében 84 millió euróra becsült Wertheim projektet nettó 89 millió euróért értékesítette a társaság, amelyet a beruházás lezárásakor egy további 30 milliós kifizetés követ - derül ki a közleményből.

A tranzakcióra több részletben kerül sor, az első, 67 milliós befizetés már megtörtént, amelyet a társaság maradéktalanul a projekt banki hitelének kiegyenlítésére fordított. A második kifizetés február folyamán esedékes, a harmadik, halasztott részlet az Orco által felvállalt fejlesztési kockázatok fedezetét szolgálja. A legutolsó részlet megfizetésére a beruházás lezárultával kerül majd sor.

A tavaly november közepén bejelentett, 400-450 millió eurós Wertheim projektet az Orco a német High Gain House Investmentsszel közösen fejleszti. Az Orco részesedése ebből az értékesítési ár alapján 25-30 százalékos.