A reggel 293,8-on állt az euróval szemben a forint, később egészen 295-ig gyengültünk, majd ismét visszaerősödött a hazai fizetőeszköz - közölte érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Mint mondta, a mozgás ellenére a forgalom az elmúlt időszakban megszokott volt, mindössze egy-két közepes méretű megkeresés érkezett hozzájuk.

A nap érdekessége az volt a szakember szerint, hogy amíg a dollár 200 pontot esett az euróval szemben, addig a forint nem követte a gyengülést. Ennek oka, hogy a 3,4 százalékos alapkamat még mindig jóval magasabb az amerikainál, így vonzók maradhattunk. Az is segítséget jelentett, hogy egyelőre nem látszik az amerikai eszközvásárlási program vége, ahogy az is, hogy egyelőre még várni kell a magyar devizahitelesek mentőcsomagjára. Egy bejelentés ezzel kapcsolatban valószínűleg irányt adott volna a magyar devizának, így viszont továbbra is az irányt keressük - vélte Kolba, aki mindezek ellenére enyhe gyengülést vár a következő napoktól. Amennyiben áttöri a forint a 295-ös szintet az euróval szemben, úgy egészen 296,5-ig eshetünk a következő egy-másfél hétben.

Csütörtök délután fél ötkor egy euróért 294,7, egy dollárért 216,4, egy fontért 347,3, egy svájci frankért 239, míg a japán jenért 2,2027 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!