Eseménytelen napot zárt Budapest

Nagyon alacsony volt a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn, több fontos piac zárva volt.
MTI, 2016. május 30. hétfő, 18:02
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 78 pontos, 0,29 százalékos emelkedéssel, 27 089,72 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1-en elmondta: a hét első kereskedési napja eseménytelenül telt, de zárásra a BUX és a nyugat-európai tőzsdék is kisebb pluszokat szedtek össze. Mivel hétfőn az amerikai tőzsdék és a londoni börze is zárva tartott, az átlagosnál lényegesen alacsonyabb volt a forgalom nemcsak a magyar piacon, hanem a főbb nyugat-európai parketteken is. Ezzel együtt a nagy papírok közül az OTP és a Mol emelkedéssel tudott zárni, míg a Richter korrigálta a pénteki nagyobb emelkedést, és kisebb mínuszban fejezte be a napot. Az elemző szerint a Fitch egy héttel ezelőtti felminősítésének nem volt érdemi hatása a BUX-ra és a nagyobb részvények árfolyamára.

A Mol 135 forinttal, 0,83 százalékkal 16 465 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,80 százalékkal 6945 forintra nőtt, forgalmuk 1,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 458 forintra csökkent, forgalma 82,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 44 forinttal, 0,75 százalékkal 5795 forintra esett, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK