Eseménytelenség erősítette a forintot

Alacsony forgalom mellett erősödött a forint kedden a régiós devizákkal együtt az euróval szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2013. február 19. kedd, 16:52
Fotó: Napi.hu

Szinte eseménytelen napon, nagyon alacsony forgalom mellett tudott kedden erősödni a forint, nagyjából az euró/dollár mozgását lekövetve, amelyet nap közben a német Zew index mozgatott meg egy kicsit.

A keddi napot a "nincs rossz hír, az jó hír" jellemezte  a forintpiacon - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője utalva az MNB új elnöke személyét érintő hangulatváltozásokra. Szerinte annak köszönhető a forint keddi erősödése, hogy nem volt semmilyen hír az új jegybankelnök személyét érintően, így a piac is leghiggadhatott.

Délután fél öt körül az eurót 290,80 forinton, a dollárt 217,60 forinton, míg a svájci frankot 235,60 forinton jegyezték, 1,3363 dolláros euróárfolyam mellett. A régiós devizák közül a cseh korona nagyjából a hétfő késő délutáni szintje közelében, 25,36 koronás euróárfolyamnál mozgott, míg a lengyel zloty és a román lej a forinthoz hasonlóan erősödött az euróval szemben, 4,17 zlotyn és 4,38 lejen jegyezték a közös európai devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK