A Wall Streethez hasonlóan az óceán innenső oldalán is a Fed-jegyzőkönyv rontotta el a hangulatot, de szerepet kaptak a vegyesre sikerült beszerzési menedzserindexek is. A németországi feldolgozóipari adat 12 hónapos csúcsra, 50,1-re emelkedett, ami a feldolgozóipari termelés halvány erősödését jelzi, miközben a francia index 43,6 pontos értéke a vártnál nagyobb szűkülésre utal. Londonban nagyot estek a BHP Billiton leminősített részvényei, míg másutt jelentős veszteségeket szenvedtek el a bankpapírok is. A Deutsche Bank péládul 3,5, a Commerzbank 3,0, a Société Générale pedig 4,5 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!