A tengerentúli indexek remekül kezdték a tegnapi napot, annak ellenére, hogy főként a magasabb benzinárak nyomán márciusban csökkent a fogyasztói bizalmi index. A zárás már nem sikerült ilyen rózsásra, mindhárom mutató süllyedt, a Nasdaq Composite öthavi mélypontján zárt. Elsősorban az AIG került a figyelem középpontjába annak okán, hogy Maurice „Hank” Greenberg ügyvédjén keresztül bejelentette: lemond a világ legnagyobb biztosítójaként számon tartott társaság elnöki posztjáról. A lemondás összefüggésben lehet azzal, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot folytat a biztosító ellen. Ezzel párhuzamosan a MCI Inc. bejelentette, hogy elfogadta a Verizon Communications 7,6 milliárd dollárra növelt vételi ajánlatát. A Dow Jones ipari átlag komponensei közül nagyot esett a Caterpillar, miután a Morgan Stanley egyik elemzője profitkivétet javasolt. Szintén lehúzta a Dow-t a Pfizer, de az Alcoa, a Honeywell és a McDonald's is a vesztes oldalra került. A Hewlett-Packard részvényei ugyanakkor drágultak, a Wall Street Journal ugyanis arról számolt be, hogy az NCR IT-cég vezére, Mark Hurd kerül a társaság élére. (Tőzsdezárás után meg is erősítették a lap értesülését, így valóban Hurd lesz a menesztett Carly Fiorina utóda.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!