A BÉT indexe nyitás után közel három órával 1,8 százalékos veszteséggel 21 414 ponton állt. A Mol 1,0 százalékkal gyengülve 19 950 forinton forgott, az MTelekom 0,8 százalékos veszteséggel 992-n cserélt gazdát, a Richter hasonló mínusszal 38 100-on állt. A nagy vesztes az OTP volt, 3,8 százalékkal 7620 forintra zuhant.

A Concorde hírlevele szerint a Járai Zsigmond jegybankelnök ma délelőtti kijelentései, illetve az EU pénzügyminisztereitől érkező, a költségvetési hiány miatti figyelmeztetés nyomán előkerült makrogazdasági félelmek is közrejátszhatnak a tőzsdei esésben. Az elemzés hozzáteszi, hogy az alacsony forgalom mellett megérkező, profitot realizálni szándékozó egy-két befektető kisebb eladási hullámot gerjesztett maga körül, ahogy egyre többen teszik inkább zsebre az egy hét alatt elért, akár 10 százalékos nyereséget. A hírlevél szerint mindez azonban csak egy-két napra befolyásolhatja a piac irányát, az ismét befelé áramló pénz és az év végére várt nemzetközi optimizmus vélhetően megint elhallgattatja majd a pesszimista hangokat.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!