A tegnapi amerikai kereskedés utolsó órái meglehetősen eseménytelenül zajlottak, a főbb indexek egy relatíve szűk sávban oldalaztak. A Dow, a Nasdaq, és az S&P 500 is 1 százalékot meghaladó mínuszban zárt.

Globálisan elromlott részvénypiaci hangulat jellemezte az ázsiai piacokat is. A vezető távol-keleti indexek a piros tartományban tartózkodnak. A japán Nikkei 0,8 százalék, a hong kongi Hang Seng 0,1 százalék és a szingapúri Straits Times 0,3 százalék esésben tartózkodik.

Kép: Alfatrader


Az ázsiai piacokon a hangulatra az is rányomta bélyegét, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő bejelentette, huszonnyolc spanyol bank hosszú futamú adósság- és betéti besorolását rontotta, azzal a véleménnyel indokolva a lépést, hogy gyengül Spanyolország szuverén hitelképessége, és ez hat a bankok adósprofiljára is.

A japán autószektor zászlóshajói szintén pirosba borultak. A japán Honda Motor 1,4 százalék, a Toyota 1,6 százalékot esett.

A technológiai szektorban a Sony és a Panasonic is esik, az előbbi 2,5 százalék utóbbi 0,5 százalékos lejtmenetben van. A esésben szerepet játszhat a közösen végzett OLED technológiájú TV gyártás körül jelentkező problémák.

Az exportőrök piacán az erős yen több japán vállalat papírjait is érinti, aminek következtében a Fujifilm Holdings Corp. 3 százalékos, a Sharp Corp. 2,5 százalékos esésben tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!