Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Augusztusban a várt 100 ezres növekedés helyett négyezerrel csökkent az USA-ban a nem mezőgazdasági munkahelyek száma, a júliusi, 92 ezres pluszról szóló beszámolót pedig 68 ezres bővülésre korrigálták. A kedvezőtlen makroadatsor nyomán látványosan gyengült az amerikai fizetőeszköz, az euró kurzusa 1,3700 dollár alól 1,3780 közelébe emelkedett. A reggel csekély pluszban kezdő BUX az amerikai számok közzététele előtt visszafogott veszteséggel még 27 000 pont felett állt, majd meredek esésbe váltott. A 2,1 százalékos eséssel kialakult 26 593,72 pontos záróérték lett egyben a napi minimum is. A parkett 35,6 milliárd forintos forgalmának kétharmadát a 2,1 százalékkal 9080 forintra eső OTP adta. Az amerikai makroadatok közlése előtt született jelentősebb kötés még pluszba fordította az árfolyamot, ám kora délután már úgy tűnt, a blue chipek között a bankpapír lesz a nap vesztese. Zárásra viszont megváltozott a helyzet, a Mol ugyanis 2,6 százalékkal 25 505, a Magyar Telekom 2,5 százalékkal 9080 forintra zuhant. A Richter kissé távolabbról követve az eseményeket 1,2 százalékkal 36 935 forintra süllyedt. Beálltak a sorba a BUX-kosár kisebb komponensei is: az Egis és az FHB egyaránt 1 százalékkal gyengült, előbbi 22 700, utóbbi 2054 forintra, míg a Danubiusnak 0,3, a Fotexnek 2,0, a Rábának 0,9 százalékos veszteség jutott. Az áramszolgáltatók ugyanakkor - szerény forgalom mellett - a nyertesek szűk táborát erősítették, de drágultak a Graphisoft Park részvényei is, 0,7 százalékkal. A technológiai szektor vegyesen szerepelt, az econet.hu 2,0 százalékos esésével szemben a Freesoft forgalom nélkül stagnált, a Synergon pedig 0,5 százalékkal emelkedett. Az érdemi forgalmat felmutató papírok között a nap vesztese a Humet lett, a részvény 4,7 százalékkal 122 forintra zuhant, míg a lista ellenkező végén a 2,6 százalékkal 39 forintra dráguló Phylaxia állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!