Esés Budapesten, robbantott a TVK (új)

Miközben a nyugat-európai tőzsdeindexek jellemzően a pozitív tartományban jártak, a Budapesti Értéktőzsdén ismét az eladók voltak többségben. A BUX egy viszonylag szűk sávban oldalazott, értéke 27 845 pont volt záráskor, ami 0,7 százalékkal múlta alul az egy nappal korábbit.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 17:49
Fotó:

A vezető részvények közül csupán a Magyar Telekom tudott dacolni a pesszimista hangulattal, igaz ez is csupán arra volt elég, hogy veszteség nélkül megússza a napot: a részvény 938 forinton stagnált. A Richter 0,3 százalékkal 37 705 forintra gyengült, miközben a Mol és az OTP befektetői megközelítőleg egy százalékos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni: előbbi 0,9 százalékkal 27 800 forintra, utóbbi - miután a nap folyamán szinte el sem mozdult a 9400 forintos szintről - 1,1 százalékkal 9397 forintra esett. A Mol-OMV csata egy újabb fejezettel bővülhet: a hírek szerint az EU levélben szólította fel Magyarországot az uniós törvények betartására, továbbá pert is kilátásba helyezett a lex Molként ismert törvényjavaslat miatt.

A kisebb papírok közül a TVK került leginkább a figyelem középpontjába, a részvény látványosan drágult, 364 millió forintos forgalom mellett 5,6 százalékkal 8135 forintra javult. A megugrás vélhetően a Concorde elemzésének volt köszönhető, melyben az elemző 9000 forintos célár mellett felhalmozásra ajánlja a részvényt.

Az új stratégia bejelentése óta folyamatosan esik a Pannonplast, a jegyzés ma 0,7 százalékkal 8388 forintra süllyedt. Szintén esett a Rába és a Phylaxia, előbbi 1,9 utóbbi 2,7 százalékkal lett olcsóbb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK