A reggel még 28 000 pont közelében járó index napi mélypontján 500 ponttal lejjebb is járt, a hajrában azonban javítani tudott, így a 27 772 pontos záróérték már enyhébb, mintegy 0,6 százalékos mínuszt takart. A vezető részvények a minimális pluszban, 38 600 forinton záró Richtert leszámítva veszítettek értékükből. A legtöbbet a Mol bukott, az olajpapír a kereskedés elején még a pozitív tartományban járt, később azonban folyamatosan esett, az utolsó részvények 1,4 százalékos mínuszban, 27 400 forinton cseréltek gazdát. A zárószakaszban érkező vételi megbízásoknak köszönhetően a kereskedés végére enyhült a Magyar Telekom és az OTP délutáni negatívuma, előbbi 0,2 százalékkal 945 forintra, utóbbi több mint 12 milliárd forintos forgalom mellett 0,5 százalékkal 9389 forintra gyengült. A kisebb részvények közül ismét a Rába piacán született a legtöbb üzlet, a gépgyártó 416 millió forint értékben cserélt gazdát. A győri cég részvényei lendületes emelkedéssel indítottak, ez azonban hamar megakadt, és záráskor 2088 forinton, 0,6 százalékos veszteséggel cseréltek gazdát a papírok. A nap nagy vesztesei a 6,5 százalékkal 29 forintra gyengülő Phylaxia és a 2,4 százalékkal 202 forintra leértékelődő Econet voltak. Ugyancsak esett a kisebbik gyógyszergyártó árfolyama, az Egis 0,6 százalékkal az egy nappal korábbi értéke alatt, 22 800 forinton végzett. A két nyertes a 2,7 százalékkal dráguló Forrás és az 1,4 százalékkal javuló FHB voltak. Továbbra sem tud elszakadni az AAA Auto az 500 forintos szinttől, a további csehországi terjeszkedést bejelentő cég részvénye 0,4 százalékkal 499 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!