Esés Európában is

A medve volt az úr a nyugat-európai börzéken is, nem kis részben az amerikai bankmentő csomaggal kapcsolatos aggodalmak miatt. Az FTSE-100 2,2, a CAC-40 3,6, a DAX 3,5 százalékot esett.
NAPI Online, 2009. február 10. kedd, 19:25
Fotó:

Az energia- és a bányavállalatok részvényei meredek lejtőre kerültek, de persze estek a bankpapírok is. A brit HSBC Holdings részvényeit egyrészt az lékelte meg, hogy a Goldman Sachs fenntartotta eladási ajánlását. Nem tettek jót azok a később cáfolt hírek sem, amelyek szerint Oroszország - amelynek egyik hitelezője éppen ez a bank - átütemezné tartozásait. A svájci szektortárs, a UBS eközben a vártnál nagyobb negyedéves veszteségről adott számot, ám az eddigi, kilencezres elbocsátás után bejelentett kétezer fős leépítési terv annyira fellelkesítette a piacot, hogy jelentős drágulással zártak a részvények.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK