Esés lesz - egy és öt százalék között

Negatív hangulatban indul a kereskedés köszönhetően a zuhaó kínai piacnak. Nálunk is borítékolható az esés, csak a mértéke a kérdés.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 08:53

Kína 6,5 százalékos mínuszt hozott össze ma reggel, ami éppen elég intő jel lehet, hogy minden befektető átgondolja a likviditás-vezérelt növekedés korlátait - fogalmazott a mai tőzsdenappal kapcsolatban Nyári Zsolt a KBC Securities üzletkötője.
Ma London zárva van, így a megbízások száma limitált lehet. A kisebb likviditás akár nagyobb elmozdulást is eredményezhet, de azt is elképzelhető, hogy nagyobb eladási megbízások híjján "átalusszuk" ezt a napot. Ennek megfelelően egy és öt százalékos esés között bármi elképzelhető. 

Elvileg az OTP-nek kellene a letöbbet esni, de már az MTel és a Richer is olyan magasságban van, hogy náluk is van tere a nagyobb esésnek - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK