Amerikában a csalódást keltő vállalati hírek vitték a prímet: a Wal-Mart csökkentette idei forgalmi és profitprognózisát, a Cisco pedig a vártnál szerényebb árbevételi előrejelzést tett közzé. A világ legnagyobb kiskereskedelmi láncának részvényei 2,6, a hálózati eszközöket gyártó cég papírjai pedig 7,2 százalékos eséssel zárták a kereskedést. Az sem segített az árfolyamokon, hogy az USA-ban a gazdaság erősödését jelző makroadatok jelentek meg, amelyek nyomán felerősödtek azok a befektetői aggodalmak, hogy a Federal Reserve már a jövő hónapban elkezdheti visszafogni a kötvényvásárlási programját.

Londonban gyengén szerepeltek a gyógyszergyártók részvényei is: az AstraZeneca árfolyama 1,7, a GlaxoSmithKline-é 1,4 százalékkal esett azután, hogy a Morgan Stanley alulsúlyozásra rontotta le a papírok ajánlását. Ennél is nagyobb, 3 százalékot közelítő mínuszt hoztak össze a Rio Tinto részvényei, a Wall Street Journal ugyanis arról számolt be, hogy a bányaipari társaság a mongol kormánnyal való nézeteltérése miatt halasztani kényszerül ottani terjeszkedését, ami miatt 1700 fős leépítést helyeztek kilátásba. A szektortársak sem szerepeltek jobban, de ugyanígy estek az olajipari részvények is. Frankfurtban a legnagyobb, 3 százalékot meghaladó esést az RWE papírjai szenvedték el, míg a nap nyertese, 0,9 százalékos többlettel a Commerzbank lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!