Esés Nyugat-Európában

Tengerentúli társaikhoz hasonlóan délnek vették az irányt a vezető nyugat-európai részvényindexek, ám lejtmenetük jellemzően határozottabbnak bizonyult.
NAPI Online, 2007. december 4. kedd, 18:15
Fotó:

A DAX 0,4 százalékkal 7808,94 pontra süllyedt, az FTSE-100 1,1 százalékkal 6315,20 pontra esett, a CAC-40 pedig másfél százalékos veszteséggel 5547,21 ponton zárt.

Kiemelkedően gyengén szerepeltek az idegenforgalmi cégek és légitársaságok papírjai, egyrészt a magas kerozinárak miatti aggodalmak, másrészt amiatt, hogy egy befektetési banki elemzés jövendölése szerint gyengülhet a prémium utak iránti igény. A biztonságos kikötőnek számító közműcégek és gyógyszergyártók papírjai ugyanakkor keresettek voltak, miközben a bankok és a technológiai részvények lejtőre kerültek. A Royal Bank of Scotland és a Lloyds TSB papírjait a Morgan Stanley minősítette le, a Nokiát pedig azért büntette a piac, mert túl konzervatívnak ítélte a társaság most közzétett kétéves profitráta-céljait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK