Esés után korrigált Amerika

Estek a főbb tengerentúli tőzsdeindexek a csütörtöki nyitás után, a kereskedés első órája után azonban enyhe pozitív korrekció indult.
NAPI, 2012. december 27. csütörtök, 16:49
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq egyaránt valamivel több mint fél százalékos mínuszt mutatott az első bő órát követően.

Az eladási hullámot a költségvetési tárgyalásokkal kapcsolatos félelmek erősítették, ennek hatására a vártnál jóval gyengébb lett a Conference Board meglehetősen fontos fogyasztói bizalmi indexe is.

A prognózisokhoz képest kedvezőbb munkaerő- és újlakáspiaci adatok sem tudták a "felszín fölé" lökni a tőzsdei mutatókat.

A befektetői bizonytalanság ezúttal az arany és az olaj árfolyamát is dél felé mozdította el, az árupiacon 2-3 tized százalékos mínuszok röpködtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK