Alacsony forgalom mellett zajlik a kereskedés, a nagy befektetők távol maradásával lényeges események nem történtek ma reggel a forintpiacon - mondta Csajbók Róbert, az ING tradere. Egy euróért 272,5 forintot kértek el - tegnap 271,9 és 272,9 között mozgott a közös valuta kurzusa, ez lényegében a keddi sáv közepe. Egy dollár 189,9 forintot, míg egy svájci frank 183 forintot ért szerda reggel. A fizetésimérleg-statisztika nem hatott a forint árfolyamára. A legtöbben szabadságon vannak, így az adatokat sem figyelik - vélte az ING üzletkötője. Hozzátette: a fejlett piacokon az utóbbi időben komoly dollárhozam-emelkedés volt megfigyelhető, így a magyar kamatelőny olvadhat, ami a jövőre tekintve kedvezőtlen folyamatokhoz vezethet a forintpiacon. Ennek hatására az ING szakembere a forint euróval szembeni árfolyamának erősödésére nem számít a közeli jövőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!