Bő fél órával a start után a DJIA 1,2, az S&P-500 0,6 százalékos mínusznál tartott, a korábban visszafogott erősödést felmutató Nasdaq Composite pedig 0,1 százalékos süllyedésbe váltott. Az amerikai lakásszektorból a vártnál jobb adat jött, ám a befektetők inkább a céges bejelentésekre figyeltek. A Texas Instruments profitfigyelmeztetése és létszámleépítési tervei után emelkedett a félvezetőgyártó részvényeinek árfolyama, a szintén profitriadót fújó FedEx papírjai viszont nehéz kőként estek. A Sony-részvények drágultak, a piac így üdvözölte a nyolcezer fő elbocsátásával és gyárbezárásokkal járó, 1,1 milliárd dolláros megtakarítási tervet. Az amerikai kormány rövid távú, 15 milliárd dolláros autóipari mentőterve - amely akár állami tulajdonszerzéshez is vezethet a GM, a Ford és a Chrysler cégekben - nem tudta feljebb tornászni az érintettek részvényeinek árfolyamát, így a papírok a hétfői látványos drágulás után erős korrekcióba kezdtek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!