A Fed Nyíltpiaci Bizottságának jegyzőkönyve miatt már eleve nem indult jól a nap, erre pedig a vártnál rosszabb eurózónás és német beszerzési menedzser index adatok csak rátettek egy lapáttal. Az eurózónás adat ugyanis azt jelzi, hogy a valutaunió visszaesése nagyobb mértékű lehet az eddig gondoltnál.

Háromnegyed 11 körül a főbb indexek  mind veszteségben jártak. Az FTSE-100 1,6, a DAX 1,7, a pedig CAC-40 1,5 százalékos mínuszban volt, a Stoxx Europe 600 indexe 1,4 százalékkal gyengült, míg a periféria indexei közül a madridi 1,5, a milánói 2,5 százalékos esésben volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!