A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 és az S&P-500 indexek 0,3 százalék, a Nasdasq Composite index 0,4 százalék veszteséget mutatott.

A DJIA és az S&P indexek ötven napos mozgóátlaguk alá süllyedtek - a novemberi elnökválasztás óta első alkalommal.

A legnagyobb árfolyamcsökkenést az elmúlt pár hónapban a legnagyobb nyereségeket felhalmozó ágazatok, a pénzügyi és a feldolgozóipari vállalatainak részvényei szenvedték el. Az S&P-500 indexben képviselt 11 ágazatból nyolcnak csökkent a mutatója, a legnagyobb mértékben pénzügyi papíroké 0,8 százalékkal és a feldolgozóipari cégeké egy százalékkal. A közüzemi, az alapvető fogyasztási cikkeket forgalmazó és a távközlési vállalatok részvényei erősödtek - írta az MTI.

A pénzügyi ágazatban a Wells Fargo és a Bank of America voltak a nagy vesztesek, a nagyipari papírok közül pedig a General Electric, az Union Pacific, a Caterpillar és a Boeing.

Csütörtökön már jönnek az eredmények

Csütörtökön teszi közzé első negyedéves eredmény beszámolóját a nagyobbak közül a Wells Fargo, a Citigroup és a JPMorgan. A befektetők a tőzsdei beszámolóktól a novemberi elnökválasztás utáni tőzsdei hossz igazolását várják, vagy elegendő okot ahhoz, hogy lefölözhessék a felhalmozott árfolyamnyereséget.

Az olaj ára nyolc napi emelkedést követően csökkent, a piaci zárás előtt két órával a WTI 0,26 százalékkal hordónként 53,26 dollárra, a Brent 0,43 százalékkal 55,99 dollárra. Az amerikai olajtermelés alakulásáról az energiainformációs ügynökség (EIA) heti készletadataival együtt kiadott becslés a piaci túlkínálat fokozódására engedett következtetni még azzal együtt is, hogy az elmúlt héten az amerikai nyersolajkészletek az alacsonyabb import miatt váratlan mértékben, 2,2 millió hordóval csökkentek.

Az arany ára a bizonytalan időkben betöltött befektetési menedék szerepének köszönhetően 1281 dollárnál nap közben érintett öt havi csúcs közelében stabilizálódott szerdán: a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,22 százalékkal unciánként 1277,00 dollárra emelkedett.

A dollárárfolyam alig változott, az eurót 0,04 százalékkal jegyezték gyengébben 1,0600 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!