Alacsony forgalom melletti odalazás várható a magyar tőzsdén, az ünnepi hangulatot csak az tudná megzavarni, ha a mai adatdömpingben meglepően jó, vagy kirívóan rossz hírek érkeznének - vélekedett Borók Balázs a Raiffeisen üzletkötője.
A dollár beerősödött, a forint pedig beegyengült, jelenleg 279 körül áll egy euró, ami inkább csökkenés irányába hat a részvénypiacon.


Az OTP az 5300-5350 forintot is megnézheti, a Mol pedig a tegnapi erőtlenség után ma is inkább lefele várható, 15500 alá is beeshet - vélekedett az üzletkötő.

A pénteken esedékes határidős kifutás elvileg felfelé húzhatná az árakat, de ez inkább holnap, holnapután valószínű, amikor az átkötések nagy része lezajlik.

Megfigyelhető, hogy inkább esésben van forgalom, vagyis ha kijön egy rossz makró, akkor nagy forgalommal eshetünk, míg a fölfelé elszállásra kisebb az esély. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!