Kedden csökkenéssel nyitottak a vezető New York-i tőzsdemutatók, mert a vállalati eredménybeszámolók, illetve előrejelzések aggodalomra adnak okot a gazdasági lassulásnak a profitokra gyakorolt hatását illetően. A recessziós félelmek miatt a befektetők szabadulnak az árupiaci jellegű papíroktól. A kereskedés kezdetekor a tőzsde DJIA mutatója 118,75 ponttal, 1,28 százalékkal, a Nasdaq piac mutatója 29,63 ponttal, 1,67 százalékkal esett. Nagyjából negyed óra múltán a DJIA 1,03 százalékos, a Nasdaq mutató 1,53 százalékos csökkenésnél járt. A bankok vegyesen szerepelnek a Citigroup például 4 százalékot esett, míg a Bank of America 1 százalék pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!