A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 34,60 pontos csökkenéssel, 21 366,12 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,16 százalékkal gyengült.

A piacok feszülten figyelik, hogy sikerül-e végül tető alá hozni a görög megállapodást, másrészt a kínai tőzsde zuhanása az összes fejlődő piaci részvényre hatással van.

A BÉT 1,62 százalékos csökkenéssel zárt kedden, a részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 2,26 százalékkal, az OTP-részvények ára 0,82 százalékkal esett. A Magyar Telekom 0,5 százalékkal, a Richter-papírok árfolyama 2,88 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!